Како работи машината за чаши за хартија

Намашина за хартиени чашие еден вид опрема специјално што се користи за производство на производи од хартиени чаши.Општо земено, производството на хартиени чаши е цикличен процес, кој треба да ги произведе најдобрите производи од хартиени чаши преку континуирани циклични механички дејства.Па, знаеш ли?Всушност, ова континуирано и повторено дејство на машината за хартиени чаши се реализира со механизмот на камери вомашина за хартиени чаши.

Општо земено, кога машината за хартиени чаши е во производство, камерите во механизмот на камерата на машината ќе изврши ротационо движење, со што ќе го турка следбеникот на машината да возврати според одредени барања.Меѓутоа, во овој процес, треба да се забележи дека за да може следбеникот на машината да има релативно близок контакт со точката на дејствување на камерите, бидејќи тие се во точка или линиски контакт, тоа треба да се реализира со пружина. или со примена на надворешна гравитација.

https://www.feidapack.com/paper-cup-forming-machine/

Општо земено, механизмот на камери на машината за хартиени чаши може да ги натера погонетите делови на машината да добијат покомплексен закон за движење, а со тоа да се реализира цикличниот ефект на производството на картон и да се задоволат барањата за производство на повеќе производи за хартиени чаши.Општиот механизам на камери има карактеристики на едноставна и компактна структура и дизајн и може да постигне различни сложени барања за движење, што го прави не само што има добра примена во машината за хартиени чаши, туку има важна улога и во друга опрема.

Слоганот на компанијата оди овде

https://www.feidapack.com/paper-cup-forming-machine/

Како подобрен и надграден производ на машината за хартиени чинии со една плоча, со цел да се реализираат оптимални функции и перформанси, таа користи дизајн на отворена камера, прекината поделба, погон на менувачот и структурата на надолжната оска.

https://www.feidapack.com/paper-cup-forming-machine-product/

Ова е ново развиена машина за хартиени чаши, која постигнува брзина на производство од 60-80 парчиња/мин.Оваа опрема за конвертирање на парче хартија обезбедува дизајн со повеќе станици и може да направи единечни и двојни шолји за пијалоци обложени со PE, чаши за сладолед, чаши за кафе, чаши за чај со меурчиња и многу повеќе.

https://www.feidapack.com/high-speed-paper-cup-forming-machine-product/

Оваа машина за формирање хартиени чаши со голема брзина, постигнува стабилна брзина на правење чаши од 120-130 парчиња / мин и во вистинскиот тест за развој, максималната брзина може да достигне повеќе од 150 парчиња / мин.


Време на објавување: мај-16-2022 година